Hjärtats intelligens

Hjärnans intelligens känner väl alla till. Men visste du att hjärtats intelligens är ofantligt mycket större än hjärnans. Det finns ett universitet i Kalifornien där det forskas enbart på hjärtats intelligens – läs mer om detta på www.heartmath.com.


Hjärnan är fantastisk och det finns all anledning att hylla dess kapacitet. Men fundera en stund över hur ditt liv, och världen, skulle se ut om hjärtat fick mer plats i tillvaron.


Hur ofta fattar du beslut utifrån hjärtat? Hur ofta rådfrågar du hjärtat?


I början av sommaren var jag på en fantastisk workshop ”Soul mission, Life vision” med Alan Seale från USA. Vi tränade på att lyssna på själen och öppna upp våra hjärtan. För mig blev det en transformation. Jag har gått från att främst lyssna på hjärnan till att lyssna på hjärtat först. Jag öppnade mitt hjärta så att jag fick träningsvärk i bröstet (hjärtchakrat). Nu får mitt intellekt vila emellanåt och hjärtat har fått den centrala plats det förtjänar. För mig personligen innebär det att jag känner mer kärlek till mig själv och min omgivning. Jag agerar utifrån mitt hjärta på riktigt. Som Coach och Supervisor känner jag skillnad i mötet med mina klienter. Jag är lugnare, tryggare och har mer tillit till klientens process.


Hur mycket använder du ditt hjärtas kapacitet? Hur coachar du med mer hjärta?


sAnn